Muziekcafe ZK bevrijdingsconcert met Dick van Altena. (foto: Dick van Altena)
Muziekcafe ZK bevrijdingsconcert met Dick van Altena. (foto: Dick van Altena) Foto: Dick van Altena

Uniek bevrijdingsconcert Muziekcafé ZK

Algemeen

HUISSEN - Op zondag 5 mei vindt er een uniek bevrijdingsoptreden plaats met de bekende en gewaardeerde country- en dialectzanger Dick van Altena. Het is bijna 20 jaar geleden dat hij optrad in Huissen.

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen. 

In zijn oeuvre nemen namelijk ook de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een prominente rol in. Solo, met zijn Quintet of zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter. Voor zijn werk als ‘ambassadeur’ van de countrymuziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Het optreden vind plaats in het Muziekcafé ZK van de Zandse kerk aan de van Wijkstraat 33 in Huissen op 5 mei en begint om 11.30 uur. De entree is 7.50 euro en kaarten zijn te bestellen via: knop muziekcafé ZK op www.zandsekerk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant