Afbeelding

Verkeersregelaars Driel krijgen de Pro Patria-onderscheiding

Algemeen

DRIEL - In Driel is jaarlijks de Polenherdenking. Alle verenigingen die meewerken aan deze herdenking waren uitgenodigd door de stichting Driel Polen. Wilfred van de Berg kreeg namens de verkeersregelaars in Driel de onderscheiding van de Poolse minister Jan Jozef Kasprzyk.

Het was een indrukwekkende bijeenkomst op zaterdag 18 maart in de rooms-katholieke kerk. De verkeersregelaars, voetbalvereniging RKSV, muziekvereniging Concordia, de ehbo-verenigingen, de kerken en de twee basisscholen in Driel kregen allen de Pro Patria-onderscheiding. Zij kregen die onderscheiding voor het meewerken aan de jaarlijkse Polenherdenking in Driel.

De verkeersregelaars waren onder de indruk van de tekst bij de uitreiking: ‘Het team van verkeersregelaars is een vaste, onmisbare pijler voor de jaarlijkse herdenking in Driel. Door de voortreffelijke voorbereidingen, samenwerkingen met zowel de Stichting als met de gemeente en andere gezagsdragers én (het belangrijkste) de coöperatieve en vriendelijke houding naar genodigden en belangstellenden dragen zij zorg voor een waardige herdenking. In het bijzonder de inventiviteit, flexibiliteit en het meedenken maakt dat de vrijwillige verkeersregelaars in Driel zich onderscheiden en van buitengewoon belang zijn voor de jaarlijkse herdenkingen.’

De band tussen Driel en Polen is ontstaan na de landing van de Poolse parachutisten onder leiding van generaal Stanislaw Sosabowski in september 1944. De monumenten en de jaarlijkse herdenking in Driel houden deze herinnering levend.

Uitgelicht

Digitale krant