Pluktuin met constructies van snoeihout.
Pluktuin met constructies van snoeihout. Foto: Marieke Nolsen

Lezing door Marieke Nolsen: De op Engeland geïnspireerde pluktuin

Algemeen

VALBURG - Op woensdag 22 maart organiseert Groei & Bloei Overbetuwe-Lingewaard weer een lezing in ‘t Knooppunt, Molenhoekplein 2 in Valburg. 

De landelijk bekende bloembindster Marieke Nolsen vertelt over haar eigen pluktuin in Leusden, geïnspireerd op Engeland. Er is van deze Pluktuin een soort boeket gemaakt, waar je doorheen kunt wandelen. Tijdens deze avond vertelt Marieke hoe ze deze tuin aangelegd heeft, ze vertelt over constructies die ze maakt, o.a. van snoeihout, welke dahlia’s en 1-jarigen ze gebruikt, hoe ze met de beplanting speelt etc. Marieke begeleidt de lezing met hele mooie beelden. Dus heb je een pluktuin, of wil je misschien een soort pluktuintje aanleggen, of vind je het gewoon heerlijk om een hele avond in een soort Flowerheaven te bivakkeren, dan vindt Marieke het enorm leuk om je op deze avond te ontmoeten in de hoop je te inspireren.

Kwekerij Schippers zal deze avond aanwezig zijn voor de verkoop van dahliaknollen. Deze kleinschalige kwekerij is gespecialiseerd in bijzondere dahlia’s en 1-jarigen. Dicky Schippers levert haar dahlia’s ook aan Sarah Raven, b.v. voor de jaarlijkse Chelsea Flowershow.

Voorafgaand aan deze lezing houden wij om 19.30 uur eerst de algemene ledenvergadering. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de lezing start om 20.15 uur.

“Entree voor leden van Groei & Bloei gratis, niet-leden betalen -inclusief koffie/thee- vijf euro. U kunt bij de ingang contant of met pin betalen. In verband met het aantal beschikbare plaatsen vragen wij u zich vooraf op te geven door een mailtje te sturen naar genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com.”

Uitgelicht

Digitale krant