Requiem van Friederichs drie keer uitgevoerd

Algemeen

REGIO - Het eigentijdse Requiem van Wilbert Friederichs wordt in maart op drie verschillende locaties uitgevoerd. Het geheel a capella gezongen werk staat onder leiding van de componist zelf. 

Het Requiem is te horen op 19 maart om 16.00 uur in de Dominicuskerk in Nijmegen, op 25 maart om 20.00 uur in de Bernulphuskerk in Oosterbeek en op 26 maart om 15.00 in de Kapucijnenkerk in Den Bosch. De entree bedraagt 10 euro. Het concert duurt drie kwartier. Zie voor meer informatie en reserveringen: https://wmajeur.nl/wp

Het Requiem bevat Latijnse tekstfragmenten uit de traditionele dodenmis, aangevuld met citaten van Seneca, dit alles in een modern-klassieke toonzetting. De Nederlandse stukken, met teksten van de componist zelf, zijn lichter van toon. Die combinatie, alsook de grote variëteit aan muziekstijlen van Friederichs’ composities, maakt dit Requiem uniek in zijn soort. 

Wilbert Friederichs is zanger, componist, tekstschrijver en koordirigent. Hij verwierf bekendheid met onder meer a-capellakwartet Mezzo Macho en kleinkunsttrio Klater. Hij woonde vanaf zijn studententijd in Nijmegen, tot hij in 2015 naar Oosterbeek verhuisde. Zie ook www.wilbertfriederichs.nl.

Het Requiem werd in 2011 voor het eerst én voor het laatst uitgevoerd. Een hernieuwde uitvoering moest vanwege de coronapandemie enkele keren worden uitgesteld. Voor de concerten in 2023 is opnieuw een projectkoor samengesteld.

Uitgelicht

Digitale krant