Groep 3b van basisschool SamSam op bezoek.
Groep 3b van basisschool SamSam op bezoek. Foto: R. Geerts

In de Huiskamer van Oosterhout is het gezellig

Algemeen

OOSTERHOUT - Ook afgelopen maand november waren er weer veel bruisende activiteiten in de Huiskamer en steeds meer mensen laten zich verwennen met een bakje koffie/thee met koekjes en met een kop overheerlijke soep. Er zijn ook verschillende supergezellige activiteiten geweest. 

De muziekbingo was fantastisch, met deuntjes uit de oude doos waar iedereen uit volle borst mee zong. De week erna kwamen de kinderen van groep 3 van basisschool SamSam onder leiding van juf Jacintha een bezoekje brengen aan de huiskamer.

Zij lieten zien hoe zij tegenwoordig leren lezen, met geluiden en handgebaren. Heel anders dan vroeger met Aap-Noot-Mies en heel interessant. Alle kinderen hadden ook spelletjes meegebracht en die hebben ze samen met de bezoekers gespeeld. Het was weer een superleuke bijeenkomst en een genot om al die stralende gezichten te zien, niet alleen van de kinderen, maar vooral ook van alle bezoekers. De kinderen van SamSam mogen zeker vaker komen op de Huiskamer. Op 23 november gaan we samen kerstkaarten maken.

Ook in de maand december is iedereen weer van harte welkom in de Huiskamer. Op 7 december gaan we brieven schrijven en sturen samen met mensen van Amnesty International. Die brieven gaan naar diverse regimes en regeringen die hun inwoners met afwijkende ideeën opsluiten en martelen in de gevangenis. De ervaring heeft geleerd dat door deze druk het soms lukt om gevangenen vrij te krijgen. En de week daarna komt Kerstmis al dichtbij. De barruimte in het dorpshuis wordt in kerstsfeer gebracht en voor alle bezoekers en vrijwilligers is er op 14 december een overheerlijke verrassing. 

Op 21 december is nog geen programma, maar op 20 december (dinsdag vanaf 15.00 uur) vind de kerstviering plaats die de Huiskamer organiseert samen met de Zonnebloem en het Damesgilde. Meer hierover elders in de Dorpsgeluiden.

Cheque OverbetuweDoet

“We zijn alle mensen die hun cheque van OverbetuweDoet hebben gegeven aan de Huiskamer heel erg dankbaar. We hebben ons streefbedrag van 1.500 euro (voor de activiteiten) gehaald! Daar kunnen we mee vooruit.”

Penningmeester gezocht

Een groep van twaalf vrijwilligers zorgt om beurten dat de bezoekers elke woensdag weer welkom worden geheten en niets tekort komen. Daarnaast is er een bestuur van de Huiskamer, dat bestaat uit vier personen en op zoek is naar een penningmeester. Dus, wie een beetje kan boekhouden en de Huiskamer, en vooral de bezoekers, een warm hart toedraagt, is van harte welkom om het bestuur te komen versterken. Het kost niet veel tijd en je krijgt er veel voor terug: voldoening binnen een gezellige club. Interesse? Bel Theo Voorn (06 22995966) of Ruud Geerts (06 49881090).”

Uitgelicht

Digitale krant