Eerste plaats voor Melvin van der Voort.
Eerste plaats voor Melvin van der Voort. Foto: SWPN

Dubbele zege en tweemaal top-drie in het IDM eindklassement voor SWPN

Algemeen

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft het IDM seizoen 2022 ijzersterk afgesloten. Melvin van der Voort won overtuigend beide IDM Supersport races in Hockenheim, waardoor de 17-jarige coureur als tweede eindigde in het kampioenschap. Rob Hartog stelde met een vijfde en zevende plaats de derde positie in het IDM Superbike eindklassement veilig.

In de kwalificaties deed Van der Voort het uitstekend. De 17-jarige coureur behaalde in de kwalificatie de beste tijd. Dit betekende zijn eerste pole position in de IDM Supersport. Hartog kwalificeerde zich als vierde voor de eerste IDM Superbike race.

Hartog mocht vanaf de vierde plek aan Race 1 beginnen. De omstandigheden waren erg lastig. De baan was nat en zou gedurende de race steeds verder opdrogen. De rijders gingen van start op regenbanden. De SWPN-coureur kwam als zevende over de finish en scoorde punten voor een zesde plaats in het IDM. In de tweede race was het droog bij de start, maar begon het al snel wat te druppelen. Hartog nam geen onnodige risico’s en kwam als vijfde over de finish.

Ook in de eerste IDM Supersport race waren de omstandigheden lastig. Van der Voort reed geweldig en wist samen met een andere rijder ver weg te rijden. Aan het einde van de race reed het duo iets minder dan een halve minuut voor de rest van het veld uit. Van der Voort wist uiteindelijk de race te winnen. In de tweede race was de baan droog en wist Van der Voort ook gelijk de leiding te pakken. De Yamaha-coureur reed een tempo dat niemand kon volgen en hij kwam met een voorsprong van dertien seconden als eerste over de finish.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief