Opbrengst Nierstichtingcollecte Heteren

Algemeen

HETEREN - 40.000 vrijwilligers collecteerden van 18 tot en met 24 september tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Heteren bracht dat zo’n 2200 euro op. 

Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.”

Collectanten essentieel

“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukt de collectecoördinator van Heteren. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”

Collectant gemist?

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

.
 

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief