Afbeelding
Foto: Eddy van Asecr

De Seniorenquiz van Forte Fit!

Algemeen

ELST - “Wie werd waar geboren en door wie werd hij hoe genoemd?” Deze tekst komt uit een show van Fons Jansen, waarin hij als schooljongen terug keek naar zijn onderwijzer die de vreemdste vragen stelde.

Dat zal u bij de Seniorenquiz van Forte Fit niet overkomen. Alle vragen zijn kort, krachtig en eenduidig. Bent het kienen, bingo en tv kijken zat? Dan boft u! Wij starten met de enige échte seniorenquiz. U treedt, in teams van drie spelers, in het strijdperk tegen andere teams.

We doen dat in de stijl van de hedendaagse pubquizzen. Een combinatie van open kennisvragen, fotovragen, videovragen, geluidsvragen en puzzels doen een beroep op de parate kennis, vaardigheden en inzicht van u en uw teamleden. Een groot deel van de vragen richt zich op uw jeugdjaren: de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Dus ga even met ons mee terug naar Memory Lane! Maar ook het begin van deze eeuw wordt niet vergeten. De vragen (al dan niet voorzien van geluid- en/of beeldfragmenten) worden getoond op een projectiescherm met geluidsboxen. Waar u ook zit, u zal geen problemen hebben met het zien en horen van de vragen.

Dan volgt de finale: de spelers van het winnende team spelen tegen elkaar om de titel ‘avondwinnaar’. Hem of haar zal aan het eind van de avond een leuke prijs overhandigd worden.

De quiz wordt zeven keer, iedere derde donderdag van de maand gespeeld. De eerste avond is op 20 oktober, de laatste avond op 20 april steeds van 19.30 tot 22.00 uur in Onder de Toren, Elst. De prijs is 69 euro. Aanmelden bij jj.zwier1@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant