Vincent Crooijmans (links) en Sander Crooijmans (rechts) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven.
Vincent Crooijmans (links) en Sander Crooijmans (rechts) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Foto: Lucas Peters

Internationale en nationale podiumplaatsen voor Sander en Vincent Crooijmans

Algemeen

ZETTEN - Afgelopen weekend hebben Vincent en Sander Crooijmans deelgenomen aan de Open Deense Zwemkampioenschappen in Aalborg. Sander won daar met overmacht de 800 m vrije slag. Vincent tikte als derde aan. Op de 1500 m vrije slag werd Vincent eerste met een ruime voorsprong.  Sander werd op deze afstand tweede. In de finale van de 400m vrije slag eindigde Sander op de derde plaats.

Ook bij wedstrijden in Duitsland (Q Cup Heidelberg) en in Nederland (Qualification Meet Eindhoven en de Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort) behaalden ze op de lange afstanden allebei steeds top drie klasseringen. De ene keer is Sander sneller dan Vincent, de andere keer is Vincent sneller.

Het verschil tussen de tweelingbroers is na 1500 meter soms maar een paar honderdsten van een seconde. Het afgelopen jaar hebben ze regelmatig hun persoonlijke records aangescherpt op de 400m, de 800m en de 1500m. Maar helaas is het net niet gelukt om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in augustus van dit jaar.
Het scheelde weinig: slechts 0,24 seconden boven de limiet. Deze tegenslag weerhoudt hen er echter niet van om vol door te gaan. Over een aantal dagen reizen ze al weer af naar Parijs waar ze zullen deelnemen aan de worldcup 10km open water.

 

Uitgelicht

Digitale krant