Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Heerlijke kersen.</p>

Heerlijke kersen.

(Foto: Rens de Bot)

Kerseneten met Zonnebloem Heteren

HETEREN - Op een zonnige dinsdag gingen de gasten van de Zonnebloem uit Heteren weer kersen eten. De laatste keer was dat alweer drie jaar geleden. Het was altijd een van de favoriete uitjes van onze gasten. Dat bleek ook wel uit de enorme opkomst deze keer. Met 14 auto’s reden we naar de familie Timmer in Randwijk. Die hadden extra hun best gedaan. Het terrein zag er met alle wapperende vlaggen heel feestelijk uit.

Toen iedereen een plekje had gevonden en dacht aan de verleidelijke kersen te kunnen gaan beginnen, had meneer Timmer nog een verrassing door iedereen eerst koffie of thee aan te bieden. Dat viel erg in de smaak. Dat deden de prachtige en verrukkelijke kersen niet minder. Menigeen nam dan ook nog wat extra’s mee naar huis.

We noemen het dan wel ‘Kerseneten’, maar na afscheid genomen te hebben van de familie Timmer en de hoop was uitgesproken dat we elkaar volgend jaar weer zullen treffen, ging de tocht naar het pannenkoekenrestaurant in Hemmen. In de sfeervolle boerderij ging het gezellig bijpraten met elkaar weer gewoon verder. Ondertussen genietend van een drankje en een heerlijke pannenkoek. Slechts een enkeling liet het toetje aan zich voorbijgaan, maar voor de meesten was het geen probleem. Wat geeft het. Het is niet iedere dag feest. Zo voelen de mensen dat, een onbezorgd dagje eruit, weg van de zorgen thuis. 

Het bestuur en de vrijwilligers vinden het heel mooi om aan het eind van zo’n middag altijd van een van de gasten de waardering te horen voor wat er is georganiseerd. Dat inspireert en moedigt aan om aan de slag te gaan met de volgende activiteit.
 

Meer berichten