Logo gemeentenieuwsonline.nl
Met GLI naar een duurzaam en gezonder gewicht.
Met GLI naar een duurzaam en gezonder gewicht.

Hulp bij afvallen en gezonde leefstijl

REGIO - “Doe niet zo ongezellig, neem een stukje taart” of “Eentje kan nog wel toch?” Als je wilt afvallen is het niet altijd makkelijk om door te zetten. Wat je nodig hebt is een steuntje in de rug én een stok achter de deur. De GLI is dit allebei. Dit programma helpt je duurzaam naar een gezonder gewicht.

Weer een nieuw dieet? 
GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Dit is een leefstijlprogramma. Hierbij werk je samen met een leefstijlcoach aan een gezonde leefstijl.
De GLI is geen dieet of kant-en-klaar pakket om af te vallen. Je gaat 2 jaar lang aan de slag om je leefstijl aan te passen, onder begeleiding van een leefstijlcoach. De GLI gaat niet over afvallen alleen, maar ook over regelmaat, slapen, gezonde keuzes maken, goed eten en structuur in bewegen. Het is een totaalplaatje dat is afgestemd op jouw situatie.

Voor wie?
Je kunt meedoen als je 18+ bent, obesitas hebt of overgewicht met een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico op chronische aandoeningen. Er zijn vier verschillende GLI-programma’s en bestaan allemaal uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Zo is er altijd een die bij je past. Daarbij wordt het vergoed door de zorgverzekering. Een verwijzing van de huisarts is nodig. Stel je voor dat het je nu wel lukt om je leefstijl duurzaam te veranderen? Dat is toch het proberen waard?

Meer informatie
Alle informatie vind je op de website www.gliregioarnhem.nl.
Daar lees je ook het inspirerende verhaal van Marlene over haar ervaring met het COOL-traject.

Meer berichten