Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Eeuwenoude eik in de Loenensche buitenpolder.</p>

Eeuwenoude eik in de Loenensche buitenpolder.

(Foto: Herman Hendriks)

Natuurwandeling in de Loenensche buitenpolder

SLIJK-EWIJK - Op zondag 3 juli kan men met gidsen van IVN Rijn Waal een bezoek brengen aan de uiterwaarden bij Slijk-Ewijk, de Loenensche Buitenpolder. 

De uiterwaarden langs de levendige Waal zijn altijd al dynamisch, omdat de ene keer het water hoog staat en de andere keer veel lager. Dat heeft invloed op de planten die het hier naar hun zin hebben, en op de dieren voor wie het aantrekkelijk is om hier te leven of (op) te jagen.  Dit gebied is enige jaren geleden aangepakt, waarbij een oude rivierstrang is uitgegraven en graslanden plaats maakten voor natuurgebied.

Enige cultuurhistorische elementen zijn opgeknapt en er is een mooie wandelroute aangelegd, waardoor een aaneengesloten wandeling door het gebied en langs de rivier mogelijk is. Met deze ingrepen hoopt men een biotoop te hebben gecreëerd waar de porseleinhoen en de kwartelkoning zich weer thuis voelen.
Maar ook als we die niet horen of zien, dan nog is er veel te genieten van dit gevarieerde gebied tussen de dijk en de Waal.

De wandeling begint om 14:00 uur dicht bij Waaldijk 11 bij het pad naar het landhuis Loenen, en duurt anderhalf tot twee uur. Houdt rekening met het soms wat ruige terrein en met het weer. 

Gidsen zijn Krijno Horlings (06 5502 1953) en Piet Broekhof. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Meer berichten