Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zomeravond fruitig met lef

RANDWIJK - Op 21 juni is er een inspirerende bijeenkomst van Vrouwen met Lef Overbetuwe bij de Proeftuin in Randwijk waar we een kijkje nemen in de wereld van de Nederlandse fruitteelt.

Fruitteelt is nog steeds volop in ontwikkeling. Nieuwe rassen zijn nog in (wetenschappelijk) onderzoek. Er zijn ook nieuwe rassen geïntroduceerd die op weg zijn richting consument. ‘Sprank’ is bijvoorbeeld dé nieuwe Nederlandse appel die via de Proeftuin zijn weg richting de detailhandel heeft gevonden. Binnen de proeftuin worden appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en frambozen geteeld. Ook wordt onderzoek gedaan naar het beheersen van ziekten en plagen met zo min mogelijk chemische middelen. De biologische teelt neemt ongeveer 20% van de oppervlakte van de tuin in en is er volop aandacht voor biodiversiteit. 

Tijdens een uitgebreide rondleiding komen alle aspecten van de moderne fruitteelt aan bod en is er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen. We sluiten na afloop gezellig af met een glas Randwijk-wijn.

Deze bijeenkomst vindt plaats op 21 juni bij de Proeftuin Randwijk aan de Lingewal 1b, ontvangst 19.00 uur, start rondleiding 19.15 uur, afsluiting rond 22.00 uur, kosten voor niet-leden 15,00 euro.
Aanmeldingen via www.vrouwenmetlefbetuwe.nl.

Meer berichten