Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dagpauwoog.</p>

Dagpauwoog.

(Foto: Kars Veling)

Hemmen door vlinderogen

HEMMEN - Op 30 juni geeft Kars Veling van De Vlinderstichting een lezing over vlinders in het dorpshuis De Oude School aan het Kerkplein 4 in Hemmen.

De dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 18 uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soort op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook in Hemmen zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch is er hier ook nog genoeg te genieten.

Tijdens de lezing zal onder andere worden ingegaan op: Welke eisen stellen vlinders? Hoe leven ze en wat hebben ze nodig? Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders in onze omgeving voorkomen? Hoe kunnen wij meer vlinders en libellen in onze eigen tuin krijgen?

De Vlinderstichting zet zich in voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Niet alleen voor die dieren zelf, maar omdat vlinders en libellen vreselijk verwende en kritische dieren zijn betekent een verbetering voor deze soorten dat veel andere planten en dieren daarvan zullen profiteren.
Als u zelf vragen hebt over vlinders kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.

Kars is bioloog en al vanaf 1990 vaste kracht bij De Vlinderstichting. Hij is woordvoerder van deze natuurbeschermingsorganisatie, schrijft artikelen, geeft lezingen en cursussen en is vraagbaak voor allerlei zaken die direct of indirect met vlinders te maken hebben. 

De lezing wordt gegeven in het dorpshuis De Oude School aan het Kerkplein 4 in Hemmen. Aanvang 20.00 uur en we vragen voor deze avond inclusief een consumptie vijf euro. Graag contante betaling.

Meer berichten