Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De sfeer is heel ontspannen.</p>

De sfeer is heel ontspannen.

(Foto: Theo van Bladel)

Uitdagende sport: Lekker meppen!

OVERBETUWE - Dat bewegen goed voor u is, dat weet u natuurlijk allang. Maar het is niet altijd leuk. En lol beleven aan sporten, is eigenlijk wel een voorwaarde. Dynamic tennis is een uitdagende sport die u vrijwel zeker over de drempel naar meer fitheid kan helpen en die u toch niet te zwaar belast. Wat is eigenlijk Dynamic tennis?

Stelt u zich een tennisveld voor. Laat dat krimpen tot een veld ter grootte van een badmintonveld. Een tennisbal is veel te hard en zwaar. Weg ermee! We nemen een leuk licht balletje. Naast u staat uw partner, want Dynamic tennis speel je altijd samen. Je speelt dus dubbel tegen een ander tweetal. 

Bij Dynamic tennis zijn vrouwen en mannen echt evenwaardig aan elkaar. De bal wordt naar de tegenstander gemept. Die mag de bal een keer laten stuiteren in hun veld en dan moeten zij terug meppen. Wie de bal buiten het veld slaat verliest een punt. Normaal tennis dus. Maar het was toch: “dynamic”? Anders dan bij tennis mag je met je partner slechts om de beurt slaan. Je kunt elkaar behoorlijk in de weg lopen. Wie het spel beheerst ontwikkelt, een dynamisch dansje en tikt en mept zich zo naar de overwinning.

Dynamic tennis wordt georganiseerd door Forte Fit. U kunt spelen op de dinsdagmiddag de dinsdagavond, of de donderdagmiddag. Hoewel er vaak fanatiek wordt gespeeld is de sfeer altijd ontspannen en bovenal gezellig! Met name op de dinsdagavond hebben we nog plaats voor enkele senioren. Een waarschuwing moet hier wel worden gegeven. Het is behoorlijk verslavend!  

 Geïnteresseerd? Bel of mail naar Nelleke Beckering (0481 840708 of nellekebeckering3@gmail.com).

Meer berichten