Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Groepsfoto bij De Liberation Vleugel.&nbsp;</p>

Groepsfoto bij De Liberation Vleugel. 

(Foto: Martien van Hemmen)

Wij lopen de Exodustocht op 25 juni

HUISSEN - Het tweede deel van de uitwisseling tussen Putten en Huissen verliep gesmeerd.In een vriendschappelijke sfeer wisselden vertegenwoordigers van de gemeenten Putten en Lingewaard informatie uit.De belangstelling over en weer is groot en is ingegeven door de tragiek die de plaatsen op 2 oktober 1944 trof.

In de Stichting Samen Voorwaarts heeft het Exoduscomité een ware partner gevonden. Niet alleen in historische belangstelling, het thema verzoening maar ook in sportiviteit. Deelname aan de Exoduswandeltocht op zaterdag 25 juni is dus een feit.

Tijdens de excursie vanuit het Dominicanenklooster werden WOII markeringen bezocht zoals het monument aan ‘t Looveer, de Kapel op de Heuvel, de Shermanuitbreiding en De Liberation Vleugel.
Na de lunch was er de rondleiding in Huissen met Massagraf en De Klok. Tijdens de nazit was er wederzijds respect en waardering voor elkaars activiteiten. Er is een blijvende relatie gegroeid vanuit tragiek in het verleden. ‘Nood verbindt’, zei een deelnemer kort en bondig.

De Exodustocht op 25 juni staat open voor iedereen. Er zijn afstanden van 5, 10,17, 25 en 44 kilometer. Inschrijven kan digitaal op www.exodushuissen.nl. Er is een eenheidsprijs en alle gelden komen giro 555, dus de vluchteling, ten goede. Doe mee voor een goed doel.

Meer berichten