Logo gemeentenieuwsonline.nl
Leerlingen van De Esdoorn buigen zich geïnteresseerd over de Belevingskaart van Elst in wording. (foto: Marieke van Doorn)
Leerlingen van De Esdoorn buigen zich geïnteresseerd over de Belevingskaart van Elst in wording. (foto: Marieke van Doorn) (Foto: Marieke van Doorn)

Belevingskaart van Elst ook onder de aandacht bij de jeugd in Elst

ELST - De Belevingskaart van Elst is een uniek project in Elst. Hester van Aalst, inwoonster van Elst, heeft het idee van de belevingskaart omarmd, nadat zij die een aantal jaren geleden tegenkwam van het Spijkerkwartier in Arnhem. 

Marieke van Doorn-Experience Designer van Doornroosimagineers, heeft het concept bedacht en verder uitgerold. In de rol van verbinder en netwerker werkt Hester nauw samen met Marieke om de unieke plekken van Elst en omgeving op de kaart te zetten. Het wordt een soort Eftelingachtige kaart waarmee de inwoner van Elst, maar ook de toerist op zoek kan gaan naar bijzondere plekken, gebouwen, historie et cetera. in Elst. 

Hoe gaaf is een dergelijke ontdekkingstocht! De kaart is een verbinding tussen verleden en heden, tussen allerlei inwoners, organisaties en ondernemers en tussen jong en oud.  Om de jeugd erbij te betrekken is er op de basischool De Esdoorn aan groep 7 en 8 lesgegeven en zijn de kinderen aan de slag gegaan om de voor hun belangrijke plekken te tekenen; het idee is om hiervan bij de presentatie van de kaart ook een expositie te houden. 

Verder is op het OBC aan VMBO-TL leerlingen gevraagd om tiktok-filmpjes te maken betreffende hun unieke plekjes. En is er afgelopen woensdag 11 mei door Sander de Heer (bekend van de radio) een workshop ‘Podcast opnemen’ gegeven. En mochten de leerlingen de wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder interviewen over hun en zijn beleving van Elst. 

Twee studenten van de HAN waren bij beide activiteiten aanwezig. Dus de jeugd is op diverse niveaus betrokken bij De Belevingskaart van Elst, dit gaan we straks ook terug zien in de kaart.

Meer berichten