Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Nepalese leerling met een aangelegd tappunt.</p>

Nepalese leerling met een aangelegd tappunt.

(Foto: archief unica Foundation)

Basisschoolkinderen & Unica Foundation zorgen voor wc’tjes op school in Nepal

ZETTEN - De Unica Foundation steunt hulpprojecten in ontwikkelingslanden door haar kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek te delen met de lokale bevolking. 

“Op het bergachtige buitengebied van Nepal zijn vaak geen goede voorzieningen. Wij organiseren en realiseren met onze foundation goede sanitaire voorzieningen in scholen en het opleiden van kinderen in hygiëne. Op dit moment zijn de sanitaire voorzieningen slecht. Er is geen stromend water en toiletten zijn zeer beperkt. Vooral voor de meisjes op de scholen is dit een probleem.

Door het realiseren van stromend water en een nieuw toiletgebouw wordt de hygiëne enorm verbeterd. Er is gestart met de basis van het toiletgebouw, maar deze kan alleen afgemaakt worden als er genoeg geld is. Daar gaat OBS De Okkernoot in Zetten ons bij helpen!”

Basisschool De Okkernoot in Zetten gaat deze stichting helpen. Dit doen ze tijdens het Scholidair project. Dit is een goede doelen actie voor en door kinderen met allerlei verschillende activiteiten. Deze actie is gestart op woensdag 11 mei. Zo is er is op 25 mei een flessen-inzamelactie. De leerlingen gaan in Zetten langs de deuren om lege flessen op te halen. Maar er is ook een heuse hindersponsorloop. Alle kinderen van OBS De Okkernoot zoeken sponsors omdat zij zo vaak mogelijk een hindernisbaan zullen trotseren. De kinderen van groep 6,7 en 8 gaan dit jaar ook aan de slag met een ruilhandelspel. Zij beginnen met een wc-rol. De wc-rol proberen zij te ruilen voor iets van meer waarde. Deze producten worden geveild via een online-veiling voor alle ouders van De Okkernoot. 

Meer berichten