Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Koor Together, er ontbreken enkele leden op de foto.&nbsp;</p>

Koor Together, er ontbreken enkele leden op de foto. 

(Foto: Wil van Mackelenbergh)

Koor Together stuurloos

ZETTEN - Na zeven jaar trouw iedere maandagavond het in 2001 opgerichte koor Together uit Zetten gedirigeerd te hebben, gaat Lex van Diepen het iets rustiger aan doen. 

Hij heeft het koor, bestaande uit zevenentwintig 50-plussers erg veel geleerd, heeft met humor de gezelligheid onderling gestimuleerd en tevens heeft hij de zang altijd begeleid op de piano.Gevolg van zijn vertrek in juli is, dat Together op zoek moet naar een nieuwe dirigent(e), voor na de zomervakantie.
Dat is nog niet zo makkelijk, want tijdens de coronapandemie hebben veel dirigenten een andere baan geaccepteerd. Maar wellicht dat er toch muzikale mensen zijn, die dit lezen en het wel eens leuk zouden vinden om de leiding over een eigen koor te nemen. Begeleiding kan op de piano, maar ook op een gitaar of een ander instrument.

Het koor zingt makkelijk in het gehoor liggende nummers zoals Happy Together, A night like this en One moment in time. Naast de ambitie om nog meer te leren op muzikaal gebied, zingt het koor vooral omdat ze het heerlijk vinden met elkaar te zingen. De repetities vinden plaats in het gloednieuwe gebouw ‘De Haar’ in Randwijk. De ruimte waarin gezongen wordt is goed te ventileren en qua formaat groot genoeg om afstand te kunnen bewaren. Een piano is daar aanwezig. Together is een gezellige gemengde groep mensen die (bege)leiding behoeft! Als mensen willen reageren: een conservatoriumopleiding strekt tot aanbeveling. Graag mailen naar wamvanmackelenbergh@gmail.com, ter attentie van Wil.

Meer berichten