Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dick van Altena.&nbsp;</p>

Dick van Altena. 

(Foto: Henriëtte Hoffs)

Dick van Altena presenteert nieuwe dialect-cd

HEMMEN - Dorpsvereniging Hemmen houdt op zaterdag 11 juni de promotie van de nieuwe cd van Dick van Altena. Inmiddels zijn 35e album, genaamd ‘Café De Leeuw’. Hierin keert hij na Engels- en Nederlandstalige nummers weer terug naar de streektaalmuziek. 

De nieuwe cd van Dick bevat twaalf zelfgeschreven liedjes die in alles weer Dick van Altena ademen en is hiermee de opvolger van zijn cd ‘Golden Liesjes’ uit 2016. Humoristische en poëtische beschrijvingen van de Overbetuwse regio en de mensen die er leven vormen weer de hoofdingrediënten.

Van 1977 tot eind 2005 was Dick van Altena (geboren in 1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als componist / tekstdichter onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Armand, Toni Willé (‘Pussycat’), Saskia & Serge, Mooi Wark en vele, vele anderen. Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en hij vierde zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire.

Bovendien werd hij benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’. Wil je de promotie van zijn nieuwe cd meemaken? Wees er dan snel bij. Geef je vóór 6 juni op via w.maat3@kpnplanet.nl onder vermelding van naam, aantal kaarten en mobiele telefoonnummer. De kaarten inclusief een kopje koffie/theekosten tien euro per persoon. Er worden maximaal 84 kaarten verkocht. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur, locatie Dorpshuis De Oude School in Hemmen.

Meer berichten