45.000 mensen kiezen voor zorg en welzijn met loopbaantraject Sterk in je werk

Algemeen

OVERBETUWE - Goede medewerkers zijn voor de sector Zorg en Welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW) in Arnhem heeft dat gemerkt. 

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een loopbaantraject voor mensen die in Zorg en Welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door samenwerkingsverband RegioPlus waaronder WZW en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Deze week kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

Mensen behouden en leiden naar zorg en welzijn. ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in zorg en welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio via WZW terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. 

Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Het loopbaantraject is landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd en mogelijk wordt gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor meer informatie en aanmelden: www.sterkinjewerk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant