Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Noor Oosterink toont trots haar kalf aan de jury.</p>

Noor Oosterink toont trots haar kalf aan de jury.

(Foto: )

Debutant Liny 1 gekroont tot Miss Over-Betuwe

ELST - Voor het eerst meedoen en meteen met de hoofdprijs naar huis. Het overkwam de familie Berendsen uit Elst. De melkveehouders maakten hun debuut bij de videokeuring van de fokclub Over-Betuwe en zagen hun koe Liny 1 gekroond worden tot Miss-Overbetuwe. De fokclub Over-Betuwe organiseerde de keuring voor de twaalfde keer.

Tijdens een videokeuring tonen de boeren hun favoriete koe aan een deskundige jury terwijl er tegelijkertijd professionele videobeelden worden gemaakt. De uiteindelijke winnaar is afgelopen week bekend gemaakt tijdens een avond waarbij alle deelnemers een videofilm van alle koeien kon bekijken.

‘Liny is de meest complete koe van allemaal’, zo beargumenteerde de eenmansjury Adrion van Beek. ‘Ze heeft een fantastische uier en heeft alles in zich om een met gemak en in goede gezondheid een oude koe te worden’, zo klonk het lovend.

De jury roemde ook Zwarthak 256, de koe van de familie Derksen uit Herveld die bij de jonge dieren de hoofdprijs kreeg. Ook Het Meer Lucky Shot 95 van de familie Giesen uit Angeren mocht een prijs in ontvangst nemen.

Een speciale klasse was er voor de jeugd. Zo toonden Noa en Lana Gerritsen uit Gendt hun lievelingskalf en liep het kalf van Jet Klomp uit Elst heel fraai voor het oog van de camera. Noor Oosterink uit Angeren kreeg ook alle lof van de jury toen zij haar kalf presenteerde. Uiteindelijk kregen alle kinderen een prijs.

Meer berichten