Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Piet in Spanje.</p>

Piet in Spanje.

(Foto: HuureenSint)

Sint stuurt Pieten op huisbezoek

OPHEUSDEN - Van Heteren tot Renkum en van Elst tot Tiel. Kriskras door de Betuwe en een deel van de Gelderse Vallei komen de Pieten van HuureenSint op huisbezoek. De Sint durft het nog niet aan om met corona deur-aan-deur te gaan, maar de Pieten mogen van de goedheiligman wel op pad. Met een mondkapje, houdend aan de anderhalve meter en ook met geldig coronatoegangsbewijs.

Meerdere teams van Pieten zijn dagen in de weer om huisbezoeken te doen, naar zorginstellingen te gaan en andere bijzondere bezoeken af te leggen. De Pieten kunnen niet alles onthouden van alle kinderen, dus zullen ze stiekem het boek van de Sint meenemen om te kijken hoe iedere aanwezige het afgelopen jaar gedaan heeft. Het zal afhangen van wat er in het grote boek staat of er alleen een zak strooigoed mee komt of dat er wellicht ook nog cadeautjes uitgedeeld worden.

Een huisbezoek duurt standaard 20 minuten en daarbij zullen er twee Pieten langs komen. Er wordt gekeken wat er in het boek staat, gezongen en een dansje is ook mogelijk. De Pieten nemen natuurlijk strooigoed mee. De kosten voor zo’n huisbezoek bedragen 27,50 euro. Dit is inclusief het strooigoed en reiskosten. Ook buiten de regio is het mogelijk om, tegen een kleine meerprijs, de Pieten te boeken. Ook een langer bezoek is in overleg mogelijk.

“Wilt u meer informatie of boeken? Dan kunt u terecht op de website van HuureenSint op www.HuureenSint.nl. De opbrengst van de huisbezoeken komt grotendeels ten goede aan de Sinterklaasintocht Opheusden.” Men steunt er ook nog een leuke traditie mee.

Meer berichten