Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Winnaars Slimmerikenkwis 2021. (foto: Ronald van Osch)</p>

Winnaars Slimmerikenkwis 2021. (foto: Ronald van Osch)

(Foto: Ronald van Osch)

Xanthos Heren3 is iedereen te slim af

ZETTEN - Het is alom bekend dat de volleyballers van Xanthos Heren3 uit Zetten al jarenlang een stabiele ploeg in de tweede klasse vormen. Ook is bekend dat deze vriendenploeg gezelligheid heel hoog in het vaandel heeft staan. Minder bekend is misschien dat de mannen zich in de afgelopen twintig jaar op allerlei onderdelen steeds zijn blijven door ontwikkelen. 

Vooral op het mentale vlak blijven de mannen stappen zetten. Om op dit aspect nog verder te kunnen groeien, ontstond de wens om ook eens buiten het volleybalveld naar een nieuwe uitdaging te zoeken. Helaas ontbrak het tot voor kort aan durf om deze stap ook daadwerkelijk te zetten. Begin dit jaar veranderde er iets. De mannen van Heren3 raakten geïnspireerd door Rob Kemps, de frontman van de Snollebollekes. Met zijn winst van het TV-programma De Slimste Mens liet Rob zien dat hij veel meer kan dan alleen muziek maken en lol trappen. Dit was voor het team het teken dat alles mogelijk is. De uitdaging werd gevonden in de Slimmerikenkwis van Herveld-Andelst, afgelopen september. Een eerdere deelname aan de editie van 2019 was leuk en leerzaam, maar het team streefde dit jaar naar een topklassering. 

Xanthos Heren3 heeft het ondenkbare voor elkaar gekregen. Met de onmisbare hulp, creativiteit en denkkracht van partners en andere aanhang, heeft het team de eerste plek bemachtigd. Kijkend naar het aantal van 100 deelnemende teams mag dit als een ware topprestatie worden gezien. Het team is inspirator Rob Kemps zeer dankbaar. Als eerbetoon hanteren de mannen in de sporthal vanaf nu het motto ‘Springen nondeju!’.

Meer berichten