Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

KWF-collecte zonder contant geld in Heteren

HETEREN - Een primeur: voor het eerst in ruim 70 jaar wordt er tijdens de KWF-collecteweek (5 - 11 september) in Heteren uitsluitend via QR gecollecteerd. Inwoners die iets over hebben voor mensen met kanker kunnen geen munt- of briefgeld geven, maar bij de collectant doneren door een iDEAL QR-code te scannen. Dat kan met iedere smartphone.

Het KWF-collecteteam in Heteren legt uit: “Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch gemakkelijk doneren.” Bovendien is het coronaproof: “Contactloos, dus minimale kans op virusoverdracht. Een donatie via QR is - net als een contante gift - veilig, eenmalig en anoniem. Er worden bij de betaling geen gegevens achtergelaten. Belangrijk, want precies om die reden is de huis-aan-huis collecte nog altijd de meest gewaardeerde manier om te geven aan een goed doel, zo blijkt uit onderzoek.”

Geen bus, maar een collectebord

Tussen 5 en 11 september kunt u een collectant aan de deur verwachten. Die heeft dan geen collectebus bij zich, maar het dit jaar nieuw geïntroduceerde collectebord. Daarop staat de QR-code afgebeeld. De verwachting is dat het contante geld binnen een paar jaar helemaal uit de collecte verdwijnt. ”Die trend ziet KWF nu al opkomen. In 2019 ontving het fonds landelijk nog 377.000 euro aan digitale donaties, in 2020 was dit liefst 1,5 miljoen euro. 

Eén op de drie krijgt kanker

Geld ophalen voor kankeronderzoek en -zorg blijft onverminderd belangrijk. Nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.

Collectanten gezocht

“Wilt u ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? Het collecteteam in Heteren is nog op zoek naar collectanten die met het collectebord met QR-code langs de deuren willen. Meldt u aan via 026 4722113 Ans Frentz of 06 22343578 Stineke Veenhuizen.”

Meer berichten