Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Sint-Werenfriduskerk in Elst. (foto: Richard van Driel)</p>

Sint-Werenfriduskerk in Elst. (foto: Richard van Driel)

(Foto: Richard van Driel)

Feestelijke start van parochiezondagen

ELST - De parochie H. Maria Magdalena (Overbetuwe en Lingewaard) slaat een nieuwe weg in. Daartoe wordt in Elst een parochiecentrum ingericht. Dat dient als plaats van ontmoeting voor jong en oud vanuit alle locaties van de parochie.

Een van de nieuwe activiteiten is de parochiezondag, die om de vier à zes weken plaatsvindt. De eerste parochiezondag is 5 september. Daar steekt de parochie veel energie in. Het wordt een feestelijke start van het parochiecentrum. Het parochiebestuur en het pastoraal team rekenen op de komst van velen.

Het programma van de parochiezondag behelst onder meer de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie en het H. Vormsel alsmede andere activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komt tevens een programma voor tieners en jongeren en er is ruimte voor catechetische verdieping en geloofsvorming voor volwassenen.

Om 11.00 uur is er een eucharistievering waarna gezamenlijk koffie of thee wordt gedronken en een lunch wordt genuttigd.

Door de week is er in het parochiecentrum eveneens een aanbod voor catechetische vormen, geloofsverdieping, ontmoeting en gesprek. Voor Elst is gekozen vanwege de centrale ligging van de St. Werenfriduskerk. De voormalige pastorie aan de Dorpsstraat wordt opnieuw ingericht en er vinden activiteiten plaats in De Hoeksteen.

Op 5 september begint het kinderprogramma om 10.00 uur. Om 10.15 uur is er in de kerk een inleiding over de persoon van Maria Magdalena gevolgd door de eucharistievering om 11.00 uur, ontmoeting om 12.00 uur (met lunch). Het jongerenprogramma begint om 13.00 uur en wordt afgesloten met een barbecue.

Meer berichten