Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Organist Leon van den Brand. (foto: Leon van de Brand)</p>

Organist Leon van den Brand. (foto: Leon van de Brand)

(Foto: Leon van de Brand)

Organist Leon van den Brand neemt concertbezoekers mee naar Frankrijk

ELST - Het orgelconcert op de beide orgels in de Grote Kerk in Elst op 1 augustus staat in het teken van ‘Frankrijk’. Men hoort Franse Barokmuziek van Louis Marchand en Nicolas de Grigny. Deze muziek heeft een verband met de Johann Sebastian Bach. Van Bach wordt dan ook een stuk uitgevoerd dat geïnspireerd is op muziek van bovenstaande Franse componisten, te weten Pièce d‘Orgue (BWV 572). Het Walker koororgel wordt bespeeld met een werk van de Fransman Gabriel Pierné, uit de late Romantiek.

Leon van den Brand studeerde orgel op het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en het Brabants conservatorium in Tilburg. Hij speelde succesvolle concerten op vele belangwekkende orgels in binnen- en buitenland (onder andere Haarlem, Helmond, Amsterdam, Parijs, Antwerpen). Ook speelde hij orgel in meerdere cd-producties. Van den Brand was ondermeer organist van het 17e eeuwse Severijn-orgel in Cuijk en het 18e/19e eeuwse Van Deventer-Smits orgel in de Luciakerk van Ravenstein.

Het concert op 1 augustus begint om 12.00 uur en duurt niet langer dan een uur. De toegang is vrij; na afloop wordt een collecte gehouden.  

Meer berichten