Logo gemeentenieuwsonline.nl

GGD-testpaviljoen Arnhem-Nijmegen nu locatie voor Stichting Open Nederland

REGIO - Het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen (bij Lent) werd door GGD Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden gebruikt voor het afnemen van coronatesten. Met ingang van woensdag 19 mei is dit een locatie voor het afnemen van toegangstesten voor Stichting Open Nederland.

Deze stichting organiseert in opdracht van VWS een netwerk van testlocaties waar mensen, zonder corona gerelateerde klachten, zich kunnen laten testen om toegang te krijgen tot een activiteit of evenement. Wanneer de deuren van het testpaviljoen openen voor deze manier van testen is nog niet bekend.

Met het vervallen van het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen als GGD-testlocatie, behoudt de GGD ruim voldoende testcapaciteit in de regio. GGD Gelderland-Zuid opende op dinsdag 18 mei een nieuwe corona testlocatie aan De Biezen 1-3 in Nijmegen. De locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen is vanaf 18 mei komen te vervallen. In Gelderland-Zuid zijn er daarnaast de teststraten in Tiel en Culemborg en bij het CWZ in Nijmegen.

Nieuwe testlocatie De Biezen

De nieuwe testlocatie komt in een bedrijfshal, van de vroegere EKI fabriek, naast de DAR. Er komen maximaal tien testlijnen en er zal zeven dagen per week getest worden van 8.00 tot 19.15 uur. De locatie blijft in ieder geval geopend tot en met eind 2021. Het testen gebeurt in ‘De Biezen’ binnen in een bedrijfshal.

Testlocaties Gelderland-Midden

In de regio Gelderland-Midden kunnen mensen zich laten testen in Arnhem, Barneveld, Ede, Elst, Velp, Wageningen en in Nijkerk. Een afspraak maken voor een coronatest kan via de landelijke afsprakenlijn 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl.

Meer berichten