Herman van Vlaanderen toont zijn onderscheiding. (foto: Kimberley Versteeg)
Herman van Vlaanderen toont zijn onderscheiding. (foto: Kimberley Versteeg) Foto: Kimberley Versteeg

Rode Kruis huldigt jubilarissen

Algemeen

BETUWE - De afdeling Lingewaard-Overbetuwe van het Rode Kruis kende in 2020 maar liefst vijf jubilarissen. Normaliter worden de jubilarissen gehuldigd tijdens de jaarbijeenkomst van de afdeling. De aanwezigheid van het coronavirus zorgde er voor dat deze bijeenkomst telkens werd uitgesteld naar het einde van het jaar.

De hoop was dat er toch een bijeenkomst kon worden gehouden om de jubilarissen op een feestelijke wijze te huldigen. Met de komst van de tweede lockdown was die hoop vervlogen. De bestuursleden besloten daarom om de jubilarissen hun onderscheiding op gepaste afstand aan huis te overhandigen.

In Lingewaard is Gerrie Ririhena uit Bemmel al 10 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis.

In Overbetuwe waren er vier jubilarissen: Annie van Vlaanderen uit Herveld (10 jaar), Gerda Broenland - Van Baal uit Andelst (20 jaar) en Herman van Vlaanderen uit Andelst (30 jaar). Lies de Nennie is 40 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Lies komt oorspronkelijk uit Overbetuwe, maar ze is nu woonachtig in Arnhem. Al die jaren is zij wel trouw vrijwilliger bij de afdeling gebleven.

Word ook vrijwilliger bij het Rode Kruis. Meer informatie over wat het Rode Kruis in Lingewaard en Overbetuwe doet, is te vinden op www.rodekruis.nl/lingewaard-overbetuwe. Bezoek ook onze Instagram- en Facebookpagina.

Uitgelicht

Digitale krant