Afbeelding

Regionaal distributiecentrum Voedselbank Arnhem groeit

Algemeen

ARNHEM - Met ruim vierhonderd vrijwilligers zorgt Voedselbank Arnhem ervoor dat wekelijks zo’n 1.200 gezinnen met een voedselpakket een extra steun in de rug krijgen. Er is steeds meer werk, dus zoekt de organisatie naar extra vrijwilligers.

Meer werk
De zorgen van de voedselbanken over de verwachte toenemende klantenaantallen als gevolg van de economische crisis en de dreigende voedseltekorten zijn serieus. Het is dan ook goed te merken dat het steeds drukker wordt op het regionaal distributiecentrum. Het wordt ook drukker bij de regionale Voedselbanken. “Meer werk betekent dat we het werk goed moeten verdelen over onze vrijwilligers!”, zegt Ger van der Bruggen, die zorgt voor de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers.

Bezorgdienst
“We willen ervoor zorgen dat het vrijwilligerswerk evenredig verdeeld is. Wij zijn op het regionaal distributiecentrum van maandag tot en met vrijdag gaan werken in een ochtend- en middagshift. We denken er zelfs over om ook in de avonden te gaan werken. Medio februari 2021 starten wij met een bezorgdienst naar de Voedselbanken in de regio. Daar hebben we ook meer mensen voor nodig.”

Vele handen…
Ger vertelt: “We zoeken zo’n twintig extra vrijwilligers om ons te helpen in het logistieke en/of administratieve proces van het magazijnbeheer. We zoeken magazijnmeesters, planners en andere logistieke medewerkers. Ook zoeken we digitale specialisten voor (virtueel) magazijnbeheer.”

Alle functies zijn te vinden op de website Werken bij Voedselbank Arnhem.

Uitgelicht

Digitale krant