Parochie H. Maria Magdalena

Algemeen

Vierde zondag van de Advent

“Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God.”

Op de vierde en laatste zondag van de Advent wil de liturgie ons voorbereiden op Kerstmis dat voor de deur staat door ons uit te nodigen tot een bezinning op het verhaal van de boodschap van de engel aan Maria. De aartsengel Gabriël openbaart aan de Maagd Maria de wil van de Heer dat zij moeder van zijn eniggeboren Zoon zou worden: “Zie, gij zult zwanger worden en een zoon ter wereld brengen en gij moet Hem de naam Jezus geven. Hij zal groot zijn en Zoon van de Allerhoogste genoemd worden”Lc. 1,31-32. We spitsen onze aandacht toe op dat eenvoudig meisje van Nazareth, op het ogenblik dat zij zich voor de goddelijke boodschap met een 'ja' bereid verklaart.

Hoe wij Kerstmis gaan vieren
De landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben ertoe geleid dat er in onze vieringen niet meer dan 30 personen aanwezig kunnen zijn. Vandaar dat wij besloten hebben de kerstvieringen van 24, 25 en 26 december niet te laten doorgaan. Deze beslissing hebben wij met pijn in het hart moeten nemen. Kermis zonder kerk is eigenlijk ondenkbaar. Daarom openen wij wel de kerkdeuren op deze dagen. Op de website van de parochie en in het parochieblad vindt u de tijden waarop de kerken geopend zijn en de kerststal kan worden bezocht.

Kerstmis via tv en online
Vanuit de St. Werenfriduskerk in Elst worden er verschillende vieringen uitgezonden via TV Lingewaard, You Tube en facebook. Volgende week volgt meer informatie hierover.

Zaterdag 19 december

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: Eucharistieviering met kinderwoorddienst, F. Bomers
H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: Woord- en gebedsviering, Liturgische Werkgroep

H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

St. Jacobus de Meerdere Valburg:19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

Zondag 20 december
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering en online Kinderwoorddienst, V. Bulthuis

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk in Elst is te volgen via: Youtube.com (R.K. Parochie H. Maria Magdalena), www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) .

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

De aanscherping van de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan betekent ook een verandering in onze parochie. Er mogen maximaal dertig kerkgangers tijdens een eredienst in onze kerken aanwezig zijn. Daarom zult u in de tijd dat deze richtlijn geldt zich voor de weekendviering vooraf moeten aanmelden via het reserveringssysteem dat u vindt op onze website www.rkparochiemariamagdalena.nl, of als dat niet mogelijk is, telefonisch via het lokale secretariaat van de kerk waar u de viering wilt bijwonen.

Uitgelicht

Digitale krant