Stichting Ontmoeten en Verbinden is Kern met Pit 2020 en brengt een kookboek uit
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Uitreiken van de Pinksterattentie. (foto: Hester van Aalst)</p>

Uitreiken van de Pinksterattentie. (foto: Hester van Aalst)

(Foto: Hester van Aalst)

Stichting Ontmoeten en Verbinden is Kern met Pit 2020 en brengt een kookboek uit

ELST - In januari 2020 zijn ze met hun plan genomineerd voor Kern met Pit 2020 en onlangs kregen ze officieel bericht, dat ze gewonnen hebben en naast predicaat Kern met Pit ook de prijs van duizend euro krijgen. Ze zijn nog in de race voor de Gouden Pit.

Ze waren al succesvol met de Huiskamer van Elst, met elke donderdagochtend in de bibliotheek 80 tot 100 bezoekers. Het doel was ook andere activiteiten op te zetten: een extra dagdeel voor de doelgroep + een huiskamer voor mensen waarvoor nu geen ontmoetingsplek is of die zich elders niet thuis voelen.

De coronacrisis legde helaas alle ontmoet-acties plat, maar dit hebben ze ervan gemaakt: een geweldige nieuwjaars-brunch, maar helaas op 12 maart laatste Huiskamer, vanwege Covid-19 beperkingen.

Ze zijn met zes acties in verbinding gebleven met bezoekers en vrijwilligers. Dat is door iedereen als heel waardevol ervaren. De vrijwilligers bellen regelmatig met de honderd vaste bezoekers. Voor pasen en pinksteren en op twee andere momenten kregen ze een leuke attentie thuis, zoals 'We denken aan jullie'-kaart, enkele Kaapsviooltjes, een gevulde fruittas of puzzels. De Vierdaagse ging niet door, maar er kwam een gladiolenactie op blauwe dinsdag, samen met TV Gelderland en Harm Edens op het Plein. De bezoekers en vrijwilligers maakten samen een kookboek met 75 leuke recepten en verhalen. Dat verschijnt begin december. De winst wordt besteed aan Huiskamer-activiteiten en een gift aan de Voedselbank.

Meer berichten