Logo gemeentenieuwsonline.nl
Klussen op zaterdag.
Klussen op zaterdag. (Foto: Desiree Groen)

Dierengeluiden: Veel plezier!

HETEREN - Het hek kraakt een beetje, de kou en nattigheid laat ook hier roestige sporen na. Een spraytje olie doet echter wonderen. Soms zijn het die 'kleine dingen die het doen' (die het doe, die het doen. Liedje van Saskia & Serge wat nu vast in ons hoofd blijft hangen vandaag).

In dit geval zeven en een halve euro's bijvoorbeeld, een relatief klein bedrag, maar wanneer dat tachtig keer wordt overgemaakt heb je bijna 580 hele euro's. Met trots kan men in de Vlindertuin doorgroeien. De eerste tegels van het pad liggen in gedachtes al op hun plek. Alle organisaties zijn dolblij met de Overbetuwe Doet actie. Heeft u al overgemaakt? Hartelijke dank!

Dit weekend werd er bij Landgoed Overbetuwe weer geklust en genoten. Een mini riviertje gegraven om (overtollige) water uit de Vlindertuin weg te leiden. De tuin is in vakken verdeeld en de vrijwilligers werken aan het bijhouden van deze vakken. Wanneer er meer vrijwilligers zijn, kunnen meer vlakken bijgehouden worden. Ook werd er met Kiki (geitje) naar de buitenweide gewandeld omdat er een heerlijk herfstzonnetje was. Een klein meisje klom onder begeleiding op de ladder, om bij de duifjes in het hok te kunnen kijken tijdens het schoonmaken door een hardwerkende kinderboerderij vrijwilliger. Ook hij zou jullie hulp kunnen gebruiken.

Verderop in de tuin staan nieuwe kunst schaapjes, naast het water waar tientallen eenden zwemmen. Veel vertier met ruim 1.5 meter afstand en ventilatie. Gezond en gezellig. Dus haal gerust eens een frisse neus en kom kijken. De zon of regen krijgt u er, net als het uitzicht, van de natuur gratis bij: veel plezier!

Meer berichten