Logo gemeentenieuwsonline.nl

Training vVertrouwenscontactpersoon voor een sociaal veilige vereniging

ELST - Iedere deelnemer binnen een vereniging moet kunnen rekenen op een veilige en positieve omgeving. Daar ben je als vereniging verantwoordelijk voor. Een Vertrouwenscontactpersoon aanstellen vormt hierin een belangrijke schakel. Daarom biedt Forte Welzijn in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) op 21 november de training Vertrouwenscontactpersoon aan.

In deze eendaagse training komen de volgende onderdelen aan bod: Taken van de vertrouwenscontactpersoon (VCP); Preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie; Meldingen behandelen; Oefenen van gesprekstechnieken; Zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie.

De training is zaterdag 21 november van 9.30 tot 16.30 uur in De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst. Opgeven kan via info@fortewelzijn.nl (deelname gratis) onder vermelding van je mailadres en telefoonnummer.

In verband met corona zal de bijeenkomst in een kleinere setting plaatsvinden. Dit betekent vol is vol. Mocht het door aanscherping van corona maatregelen niet door kunnen gaan, dan stellen we je uiteraard op de hoogte.

Taken VCP

De VCP biedt vrijwilligers ruimte om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag te praten. Denk daarbij aan onderwerpen zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. Daarnaast gaat de VCP in gesprek met slachtoffer of beschuldigde. Hij/zij onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag, welke vervolgstappen gezet moeten worden én helpt het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen.

Meer berichten