Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Superbroertjes helpen dove kinderen

DRIEL – Fynn (6 jaar) is doof geboren en verkleedt zich elke dag, het liefst als superheld. Fynn zit in groep 3 waar hij leert lezen en schrijven. In Nederland is het normaal dat dove kinderen naar school gaan, maar in een land als Rwanda worden deze kinderen vaak verborgen gehouden voor de buitenwereld. Samen met zijn grote broer Mats (9 jaar), helpt Fynn deze kinderen.

In een ontwikkelingsland als Rwanda krijgen dove kinderen en hun families meestal nauwelijks hulp. Om daar wat tegen te doen, heeft de familie van Fynn in 2017, de 'Fynn Foundation' opgericht. De Fynn Foundation heeft als missie om dove kinderen en hun families te helpen door ouders gebarentaal te leren en te zorgen dat dove kinderen naar school kunnen. Inmiddels helpen zij structureel vier dove kinderen en hun families.

Extra hulp

Wereldwijd heeft de COVID-19 pandemie ingrijpende gevolgen, ook voor de dove kinderen en hun families. Al gauw hadden zij niet genoeg te eten. Samen met hun samenwerkingspartner in Rwanda, de Nyabihu School for the Deaf, heeft de Fynn Foundation ervoor gezorgd dat de families voedselpakketten kregen.

Fynn & Mats hebben de afgelopen weken statiegeldflessen ingezameld. De hele maand november kan er bij de Albert Heijn in Driel statiegeld gedoneerd worden om zo de dove kinderen en hun families te helpen in deze moeilijke tijd. De Fynn Foundation heeft een ANBI-status.

Meer berichten