Twee kinderen alvast een rondje door de wijk lopen op zoek naar lichtjes met de zoekkaart in de hand.
Twee kinderen alvast een rondje door de wijk lopen op zoek naar lichtjes met de zoekkaart in de hand.

Sint-Maarten wordt lichtjesspeurtocht

Algemeen

ELST - Op 11 november lopen ieder jaar honderden kinderen met hun lampion door de wijk Westeraam. De feestelijk lampionnenoptocht ziet er dit jaar door de coronamaatregelen anders uit.

Het blijft een feest van lichtjes, plezier en elkaar ontmoeten, want de brede school De Zon en de hele wijk doen mee aan de lichtjesspeurtocht van 9 - 15 november. Met speciaal gemaakte zoekkaarten kunnen kinderen speuren naar allerlei soorten lichtjes, vergelijkbaar met de bekende berenjacht die tijdens de lockdown die door veel kinderen, ouders, grootouders of oppas werd gespeeld.

Mendy Kummeling van De Kikkerkoning: “We hopen ook dit jaar op een bijzondere Sint-Maarten met een feestelijk tintje. We vragen iedereen in de wijk Westeraam om de hele week, elke avond zodra het donker wordt een lichtje te branden voor het raam, bij de voordeur of in de tuin. Dit kan van alles zijn, een lampion, kaarsje, windlicht, kerstverlichting. Als het maar licht geeft en vanaf de straat zichtbaar is. Zo zijn we in deze tijd toch nog een beetje samen zodra de zon onder gaat en zorgen we voor gezelligheid in de wijk.” De zoekkaarten krijgen de kinderen mee van school of kinderopvang en worden huis aan huis verdeeld is de wijk. Ze zijn ook te downloaden via www.bredeschooldezon.nl.

Uitgelicht

Digitale krant