Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De roze kamer van Colombara</p>

De roze kamer van Colombara

(Foto: Bert de Turck)

Expositie in Grote Kerk Elst

ELST - De expositie Interieurs & Landschappen - Fotografie van Bert de Turck is te bezoeken in de Grote Kerk op zaterdag 7 november van 13.30 - 16.30 uur.

De Beekse fotograaf Bert de Turck (1951) maakt uitsluitend vrij werk. Zijn onderwerpen zijn landschappen, stillevens, stadsgezichten en binnenruimten. Daarachter gaan de eigenlijke thema's schuil, zoals vergankelijkheid, transformatie, kwetsbaarheid en verstilling. In zijn werk zijn mensen en dieren nagenoeg afwezig, hoewel hun sporen wel vaak zichtbaar zijn. In deze expositie toont hij binnenruimten en landschappen.

Bert de Turck wordt wel 'de schilder met de camera' genoemd, omdat de mensen zijn foto's vaak voor schilderijen aanzien. Hij gebruikt daarvoor geen trucs of manipulaties. Zijn werk ademt een wat melancholische stemming. In 2005 verscheen zijn succesvolle boek 'Impressies van de Ooij' en in 2015 'Wat in het voorbijgaan blijft', een overzicht van tien jaar werk (2005 tot 2015). Voor meer info: www.pg-elst.nl / kunst in de kerk en www.deturck.nl

Meer berichten