BOS en Schip Ahoy tijdens KiKa concert. (foto: Yvonne van Hoorn)
BOS en Schip Ahoy tijdens KiKa concert. (foto: Yvonne van Hoorn) Foto: Yvonne van Hoorn

BOS zoekt muzikanten van diverse pluimage

Algemeen

BETUWE – BOS staat voor Betuws Orkest Senioren. Het orkest is samengesteld uit senior muzikanten van onbepaalde leeftijd uit de Betuwe en omstreken en sinds twee jaar actief. Onder leiding van dirigent en arrangeur Rudy Böhmer is inmiddels een respectabele playlist samengesteld met aanstekelijke en lekker in het gehoor liggende nummers, variërend van licht klassiek tot pop rock en evergreens.

Corona of niet, het orkest trekt toch Europa in, zei het met enkele muzikale selecties. De muziek neigt naar meezingen en swingen maar dat mag nu even niet. Het bijzondere van BOS is dat naast koper- en houtblazers ook toets- en snaarinstrumenten deel uit maken van het orkest. En hoewel er inmiddels 49 leden actief zijn, is het orkest op zoek naar uitbreiding.

"Vooral het combo dat deel uitmaakt van het orkest zien wij graag aangevuld waarbij we denken aan contrabas, basgitaar en/of basaccordeon. Maar ook aanvulling met bastuba, hoorn en hobo staat op ons wensenlijstje. En speelt u een ander instrument, ook u bent welkom."

BOS repeteert wekelijks op donderdagochtend in het Stedium in Huissen, ook nu binnen de geldende richtlijnen. Meer info staat op www.betuwsorkestsenioren.nl of kom kijken en luisteren op een van de repetities.

Uitgelicht

Digitale krant