Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wespspin. (foto: Andrea  Dekkers)
Wespspin. (foto: Andrea Dekkers)

Lezing en excursie over spinnen

HEMMEN - Op dinsdagavond 22 september presenteert CNME Hemmen een lezing en excursie over spinnen door Andrea Dekkers op het Landgoed Hemmen.        

‘We moeten de natuur beschermen tegen ons’. Arachnologen worden ze ook wel genoemd; de mensen die gevangen zijn in het web van interesses rondom spinachtigen of arachnoïdea. Het overkwam Andrea Dekkers jaren geleden toen ze de IVN-natuurgidsenopleiding deed en daarna terecht kwam bij de insectenwerkgroep van de KNNV afdeling Tilburg.

“Bij het Natuurmuseum Brabant in Tilburg stelden ze voor dat ik ‘de kevers ging doen'. Daar zijn tussen de 6- en 7.000 verschillende soorten van. Toen ik hoorde dat er ‘maar’ 650 spinnen in Nederland voorkomen, heb ik lachend voor die laatste gekozen. Niet bepaald een algemene eerste keuze; er zijn ook niet zo veel mensen die dit onderzoek doen. Maar als je ooit een spin onder een vergrootglas of binoculair hebt bekeken dan kom je in een wereld die zo enorm fascinerend is."

Andrea geeft voorlichting bij het IVN en organiseert educatieve dagen voor groepen. Daarnaast is ze ook conservator van een gedeelte van de zogenoemde natte collectie van het Natuurmuseum Brabant waar ze tot taak heeft om de collectie van Nederlandse spinnen compleet te maken.

De aanvang is 19.30 uur in De Oude School aan Kerkplein 4 in Hemmen. "We vragen twee euro per persoon (kinderen tot 12 jaar één euro) voor de lezing en een kopje koffie. In verband met de 1,5-metermaatregel kunnen wij deze avond voor maximaal dertig personen verzorgen. U moet zich aanmelden op info@cnmehemmen.nl."

Meer berichten