Logo gemeentenieuwsonline.nl
Roma meisje dat knuffel stevig vasthoudt. (foto: A de Wit)
Roma meisje dat knuffel stevig vasthoudt. (foto: A de Wit)

Kleine presentjes voor Schoenendoosactie

HETEREN - De Schoenendoosactie deelt al 25 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen uit aan kinderen in nood. In schoenendozen zitten schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. Zo zijn er afgelopen jaar 46.416 schoenendozen opgehaald in Nederland en België.

De Schoenendoosactie heeft ze uitgedeeld in de landen Malawi, Togo, Sierra Leone, Roemenië en Moldavië en op Lesbos in vluchtelingenkamp Moria. Deelnemers aan de actie zijn particulieren, gezinnen, scholen en kerken. Maar ook instellingen en verenigingen doen mee aan de actie.

Voordat schoenendozen naar de bestemmingslanden gaan, worden in de verwerkingscentra (drie in Nederland en één in België) ingeleverde schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport. In de centra bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat de organisatie zeker weet dat elk kind een gelijkwaardige schoenendoos krijgt. Verwerkingscentrum Betuwe is een van de vier verwerkingscentra die extra spullen kunnen gebruiken zoals autootjes, knikkers, schoolspullen, zeep, tennisballen, tandpasta, petjes, haarspulletjes, plastic bekers, springtouw, spelletjes, puzzeltjes, kleine knuffeltjes, enzovoort.

"Normaliter krijgen we deze spullen van allerlei rommelmarkten en dergelijke. Vanwege de coronacrisis zit dat er dit jaar niet in, daarom doen we deze oproep om als u nog wat heeft liggen, af te geven bij A de Wit, Dorpsstraat 12, Heteren. Voor meer informatie kunt u mailen naar betuwe@schoenendoosactie.nl of vindt u op www.schoenendoosactie.nl."

Meer berichten