Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rembrandt Bruil in actie tijdens het Nederlands Jeugdschaakkampioenschap. (foto: Harry Gielen)
Rembrandt Bruil in actie tijdens het Nederlands Jeugdschaakkampioenschap. (foto: Harry Gielen)

Rembrandt Bruil succesvol voor Nederland in Glorney Cup 2020

ELST- Rembrandt Bruil uit Elst heeft afgelopen week Nederland vertegenwoordigd in het internationale jeugdschaaklandentoernooi Glorney Cup 2020. Zes landen (Engeland, Ierland, Wales, Schotland, Nederland en België) speelden een onderlinge competitie van vijf wedstrijden tegen elkaar, elk land met een team van twintig geselecteerde jeugdschakers.

De Glorney Cup is een jaarlijks internationaal jeugdschaaktoernooi dat sinds 1949 plaatsvindt. Dit jaar zou er in Parijs geschaakt worden. In mei werd besloten dat de editie van dit jaar in Parijs geen doorgang kon vinden en werd gekozen voor de eerste onlineversie. Ieder land beschikte over vier verschillende teams: Jeugd U12, Jeugd U14, Meisjes U18 en Jeugd U18. Er werd gespeeld met een speeltempo van 45 minuten per wedstrijd met een bijtelling van vijftien seconden per zet. De Nederlandse organisatie was in handen van Stichting Pathena. Rembrandt heeft in 2014/2015 het Pathena Invitatietoernooi gewonnen. Voor de Glorney Cup 2020 speelde de 16-jarige Rembrandt in Nederland U18 en behaalde een prima resultaat door 3½ punt uit vier wedstrijden te scoren.

Zijn team behaalde een tweede plaats achter Engeland met hetzelfde aantal wedstrijdpunten maar een iets minder aantal bordpunten. Volgend jaar is het de bedoeling dat de Glorney Cup 2021 in Engeland zal worden gespeeld.

Meer berichten