Logo gemeentenieuwsonline.nl

Naaiatelier Forte Welzijn maakt duurzame mondkapjes

ELST - De naaimachines draaien op volle toeren in het Atelier van het Huis van de Wijk in Elst (onderdeel van Forte Welzijn). Forte Welzijn directeur Lucien Peeters vertelt met trots: “Mee kunnen doen en van betekenis zijn voor de samenleving is belangrijk voor iedere inwoner. Door in te spelen op de huidige behoefte aan mondkapjes, kunnen deelnemers van het Atelier meteen meedoen!” Afgelopen woensdag 29 juli nam wethouder Rob Engels het eerste duurzame mondkapje in ontvangst.

De deelnemers in het Naaiatelier zijn veelal nieuwkomers, die starten op Trede 0 van de participatieladder. Trede 0 is nieuw in Nederland. Het staat voor een geïsoleerde situatie en weinig kennis over Nederland. Stillare en Forte Welzijn hebben Trede 0 ontwikkeld. “Door mee te doen in het Atelier komt er een einde aan isolement en maken mensen kennis met gewoontes en omgangsvormen in ons land. Hierdoor kunnen zij vanaf Trede 0 zichzelf ontwikkelen in hun nieuwe leefomgeving en stappen zetten naar bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of zelfs betaald werk", vertelt sociaal werker Monique Nass.

De mondkapjes zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik door Forte Welzijn-vrijwilligers. "Wil je als inwoner ook een mondkapje kopen? Dat kan via het formulier op onze website (vanaf volgende week) of stuur een e-mail naar info@fortewelzijn.nl onder vermelding van 'bestelling mondkapjes'. De mondkapjes kosten 5,95 euro per stuk en de opbrengst gaat naar de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer berichten