Geen Elst Op Stelten
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Geen Elst Op Stelten

ELST - Het coronavirus houdt Nederland al sinds februari in een ijzeren greep. De overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, de intelligente lockdown, zorgden ervoor dat grote evenementen verboden waren en zijn. Hierdoor moest de werkgroep Elst op Stelten van het Centrum Management Elst (CME) de traditionele datum van haar evenement, tweede pinksterdag, noodgedwongen loslaten.

Hoewel de lockdown inmiddels deels wordt versoepeld, is duidelijk geworden dat ook de tweede mogelijkheid in 2020, de najaarskoopzondag van 27 september, geen haalbare kaart is. Elst Op Stelten wordt in 2020 helemaal afgelast. “We hebben, misschien wel tegen beter weten in, begin april voor uitstel van Elst Op Stelten naar 27 september gekozen”, legt Rik Gerretsen, voorzitter van de werkgroep Elst Op Stelten uit. “Natuurlijk worden langzaam maar zeker veel beperkingen die er waren versoepeld. Maar veel zal pas eind augustus duidelijk worden en dan komen we organisatorisch tijd te kort om Elst Op Stelten neer te kunnen zetten."

Ook de nieuwe ‘anderhalve meter maatschappij’ zorgt bij de werkgroep Elst Op Stelten voor de nodige hoofdbrekens. “Met 40.000 bezoekers, zoals in de afgelopen jaren, en een bijzonder makkelijk toegankelijk marktgebied is de ‘anderhalve meter’ regel voor ons simpelweg niet te handhaven”, volgens Gerretsen. “Uiteraard hebben we over dit moeilijke besluit nauw overleg gehad met het CME bestuur. Als werkgroep Elst Op Stelten willen we niets liever dan een prachtig evenement neerzetten. Helaas zal dat in 2020 niet meer kunnen”, zegt Gerretsen. Afhankelijk van de ontwikkelingen wordt er binnen het CME wel gekeken of er in het najaar mogelijkheden komen om activiteiten te ontplooien. “Wij, als werkgroep Elst Op Stelten, gaan ons echter, samen met het CME Bestuur en Apeldoorn 2000, richten op 2021. We hopen dan een fantastische editie van Elst Op Stelten neer te kunnen zetten”, besluit Gerretsen.

Meer berichten