Logo gemeentenieuwsonline.nl
Roosje in de voortuin. (foto: Barbara Recourt)
Roosje in de voortuin. (foto: Barbara Recourt) (Foto: )

Heterens corona burgerinitiatief krijgt een vervolg: Adopteer een Roosje van Heteren en win

HETEREN - Roosje is een fictief meisje dat sinds corona posters met kritische en/of humoristische teksten schrijft en op tien bomen plakt in Heteren. De teksten van Roosje worden gekenmerkt door een positieve en sociale benadering. Dit project krijgt een vervolg, want Roosje zoekt onderdak in de voortuinen van Heteren.

Roosje wordt een tuinbeeld, dat inwoners nu neerzetten in hun voortuin om hun straat mooier te maken. En straks als kunstwerk in het groot te zien is in het Hart van Heteren.

Roosje wil graag contact maken met Heterenaren. Roosje heeft een kleurrijk sociaal karakter, maar haar tuinbeeld ziet er nu nog zwart wit uit. Het huishouden waar ze te gast is, mag Roosje naar eigen inzicht kleur geven, zodat ze opbloeit. Heterenaren mogen haar naar eigen smaak opvrolijken door middel van verf, krijt, stiften, papier, stickers of aankleden.

De Roosjes in de verschillende voortuinen krijgen een goed zichtbare plek, zodat ze makkelijk vindbaar zijn voor de ‘Roosjeszoekers’. De Roosjes vormen samen een kunstroute van verwondering, onderzoek en ontmoeting op gepaste afstand van 1,5 meter.

Na twee weken gaan alle Roosjes logeren bij de zorginstelling Liefkenshoek in Heteren, waar de eigenaren op woensdag 1 juli hun Roosje een mooi plekje geven in de tuin. Alle Liefkenshoekbewoners kunnen een week lang genieten van alle Roosjes. Daarna mag de eigenaar haar Roosje ophalen en houden.

Aan het einde van dit project krijgen het mooiste en origineelste Roosjes een prijs. Vanaf dinsdag 23 juni is Roosje gratis af te halen bij cadeauwinkel Hip & Hebbes, Dorpsstraat 49a in Heteren.

Meer berichten