(foto: Francois la Poutre)
(foto: Francois la Poutre)

Paardenmarkt Elst verplaatst

Algemeen

ELST - Al eeuwen lang wordt de eerste maandag van september de Dorpsstraat van Elst ingenomen door meer dan duizend paarden, vele handelaren uit binnen- en buitenland en duizenden bezoekers die kennis willen nemen van dit imposante marktgebeuren en anderszins dit de dag van het jaar vinden om elkaar te ontmoeten.

Het bestuur van de Stichting Paardenmarkt Elst (SPE) heeft zich, in nauw overleg het college van B.en W. van de gemeente Overbetuwe, de afgelopen tijd gebogen over de vraag of het laten doorgaan van de markt dit jaar een verstandige keuze zou zijn als gevolg van de coronamaatregelen. Ondanks dat het evenement net na de datum van 1 september valt, zal waarschijnlijk de 1,5 meter afstand nog gelden in combinatie met de vele te verwachten bezoekers. Ook het handjeklap, een wezenlijk onderdeel van de handel zal nog niet mogelijk zijn. Daaruit is de conclusie getrokken dat het niet verantwoord is dit jaar een paardenmarkt te organiseren.

"Dit betreuren wij zeer maar lijkt het enige verstandige besluit." De organisatoren van de Elster paardenmarkt zullen zich inspannen om volgend jaar een waardig vervolg te geven aan de eeuwenlange traditie van een paardenmarkt op de eerste maandag van september.

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant