Dierengeluiden De natuur gaat z'n gang
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Spirea arguta.
Spirea arguta. (Foto: )

Dierengeluiden De natuur gaat z'n gang

HETEREN - Het is best moeilijk om nu een stukje te schrijven. Eigenlijk beleven we niets, want we blijven allemaal zo veel mogelijk in huis zoals ons is gevraagd om het virus zo min mogelijk te verspreiden.

Meestal schrijf ik over wat er in de natuur of bij ons op de boerderij gebeurt, maar op de boerderij kom ik nu niet. Ik moet het qua natuur nu dus van mijn tuin hebben. Ja daar gebeurt wel wat, de forsythia is al bijna uitgebloeid, de magnolia is prachtig wit, maar ik wed niet zo lang meer. De witte spirea arguta bloeit al volop en de clematis groeit alweer bijna boven het schuurdak uit. Ja de natuur gaat zijn eigen gang ondanks het virus.

Ook in de vlindertuin staat de tijd niet stil, maar wij kunnen nu niet overleggen welke planten we waar willen poten en dan is een evenwichtige beplating moeilijk te realiseren. Als we nu dit jaar vlinder- en bijenmengsels zaaien dan hebben we in de zomer bloemen die vlinders en bijen aantrekken en dan kunnen we als het virus geweken is overleggen welke vaste planten en struiken we in de tuin willen hebben en waar ze komen te staan. Dat is een goed idee.

Wel kunnen wel doorgaan met het realiseren van de geitenwei en het plaatsen van de bank rond de boom die nu in het midden van het terras staat. Als alles gaat zoals wij nu gepland hebben dan kan er deze zomer al gezellig in de tuin gewandeld en gezeten worden en kunnen wij voor volgend jaar een goed doordacht beplantingsplan opzetten. Als we nu met z’n allen de richtlijnen van de overheid goed opvolgen dan kunnen we deze zomer allemaal terecht aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren om de vlinders te bewonderen.

Meer berichten