Logo gemeentenieuwsonline.nl
Monument krijgt fleur. (foto: Van Hemmen)
Monument krijgt fleur. (foto: Van Hemmen)

WO II monument De Klok krijgt fleur

BETUWE - We kunnen wel spreken van donkere tijden. In een jaar dat we stil staan bij '75 jaar vrijheid' komt de beleving daarvan in een ander daglicht te staan. De terechte beperkingen in de persoonlijke vrijheden van iedereen raken de burger.

De strijd tegen het coronavirus staat voorop. Zeker is al dat belangrijke dagen als Koningsdag, de Dodenherdenking en 5 mei er anders uit zullen zien dan in de planning stond van veel organisaties.

Bijeenkomsten in het kader van de herdenkingen zijn niet per sé indrukwekkender als er veel publiek is. Soms kan het ook een kans zijn meer op de inhoud dan op de vorm van herdenken te gaan letten. Daarover buigt menigeen zich. Daarbij zal waarschijnlijk horen dat we relativeren en het kleine nog meer gaan waarderen. Om die reden zijn vrijwilligers op diverse plekken bezig de oorlogsmonumenten fleur te geven.

De gemeente heeft de hulp bij het onderhouden van het groen in het gedenkpark te Huissen in dank aanvaard. Als het goed is hebben de vele rozen bij het Massagraf voldoende vitamines om zich de komende maanden in volle pracht te tonen. Rondom WO II-monument De Klok staan weer violen in bloei. Bij het planten passeerde een dame in een lege straat. Zij maakte een opmerking luidend: 'Mooi om te zien, dat jullie lichtpuntjes geven aan zo'n monument.Juist nu valt dat op'. Het zijn de kleine dingen die het vaak doen. Dat blijkt wel weer.

Meer berichten