Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wij zoeken kinderen die graag zelf muziek willen leren maken!

DRIEL - Muziek maken is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op intelligentie en sociale vaardigheden. Dit blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline. Bovendien leidt het tot een positiever zelfbeeld. Hoe geweldig is dat!

Bij muziekvereniging Concordia Driel leren we kinderen in twaalf lessen de basisbeginselen van muziek maken, onder leiding van een professioneel docent. In een klein groepje van maximaal vier kinderen krijgen ze les over ritmes, muzieknoten lezen én natuurlijk wordt er muziek gemaakt! We starten met muziek maken op een klarinet. Daarop leren de kinderen de basis van musiceren. En zodra deze basis onder de knie zit, gaan we samen op zoek naar een instrument dat bij het kind én de harmonie past. Daarna kan er worden doorgestroomd naar de reguliere muzieklessen. Bijvoorbeeld op een klarinet, dwarsfluit, saxofoon, drumstel, trompet of trombone.

Op 16 maart starten we weer met onze basiscursus. De lessen zijn op de woensdag in Driel. De kosten bedragen totaal honderd euro. Meer informatie over exacte tijden en locatie van de muzieklessen vind je op www.concordia-driel.nl.

Aanmelden voor de basiscursus kan tot uiterlijk 2 maart via een mail naar jeugd@concordia-driel.nl. Ook als je vragen hebt kun je dit email adres gebruiken. Natuurlijk mag je altijd komen kijken bij een repetitie op dinsdagavond of bij een muziekles op woensdag. Voor volwassenen zijn er ook mogelijkheden voor lessen of herintreding. Gebruik hiervoor eveneens het genoemde email adres.

Meer berichten