Logo gemeentenieuwsonline.nl

Magna Voce weer van start in Herveld

HERVELD - Het gregoriaans koor Magna Voce gaat in Herveld van start. Zaterdag 25 januari om 19.00 uur is er in de geheel vernieuwde RK kerk van Herveld een eucharistieviering waarin pastor Victor Bulthuis zal voorgaan. Magna Voce zal de Latijnse gezangen verzorgen van de derde zondag door het jaar.

Thema van deze viering is 'Gods licht verbindt ons' Kyrie-Gloria-Sanctus en Agnus Dei worden gezongen uit de XI-mis, tijdens de communie-uitreiking zal het koor het meerstemmig Ecce Panis zingen. Het eerste halfjaar staan vieringen gepland in Haalderen, Elst, Driel en Huissen-Stad. Het koor dat uit twintig zangers bestaat uit de verschillende kerkdorpen van de H. Maria Magdalena parochie en een vaste muzikale begeleiding heeft, verzorgt de vieringen met veel enthousiasme. Ook worden door het koor op verzoek vieringen verzorgd zoals jubilea-, huwelijks- en uitvaartvierigen.

Samen zingen verbindt en zorgt voor ontspanning. "Als u met ons mee wilt zingen bent u van harte welkom. Wij nodigen u uit om in Herveld met ons mee te vieren. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel, het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst."

Meer berichten