Volleybal Dovol start jaar met ups en downs

DODEWAARD - Het was een wedstrijd van ups en downs aan Dovol-zijde. Dovol ging traag van start en wat de oorzaak was, blijft een raadsel. Door de trage start bouwde Lienden eenvoudig een voorsprong en liep uit tot 7-14 door met succes met plaatsballen te werken.

Bij die stand werd Dovol wakker en kwamen de heren tot volleyballen en werd het zelfs 15-15. Door een goede service trok Lienden weer het spel naar zich toe en maakte de set uit: 21-25. Wat een verschil dan in die tweede set waarbij de teams elkaar niets kado wilden geven. Mooi volleybal aan beide kanten. Goede aanvallen, mooi verdedigend werk. Tot 19-19 was het geven en nemen, maar toen pakte Dovol het initiatief en maakte de set uit met 25-20.

Dit kon Lienden niet op zich laten zitten en startte de derde set overtuigden volleybal. Dovol had hier weinig tegen in de brengen en keek de hele set tegen een achterstand van 5, 6 of 7 punten aan en leek de set verloren te gaan. Wonder boven wonder komt dan een ommekeer bij de stand 17-23. Een paar mooie verdedigingen en aanvallen en een team krijgt vleugels. Met een spannende eindstrijd met zelfs een 24-24 sluit Dovol de set winnend af 27-25.

Door noodzakelijke wissels en daardoor andere posities verdwijnt het 'gevoel' bij Dovol en omdat Lienden wel een bepaalde stabiliteit vertoont, pakken zij het voortouw weer en staat Dovol continue onder druk en weet geen spel op te bouwen: 16-22. Met de stand 2-2 in sets komt de korte vijfde set, maar ook hier kan Dovol het niveau van set twee en drie niet terughalen en gaat ook deze set verloren: 9-15. Al met al, gezien de teams, zijn de punten wel eerlijk verdeeld.

Meezingwinteravond in Elst

ELST - Op 25 januari verzorgen smartlappenkoor Oud Bruin en Jong Belegen uit Rhenen, samen met shantykoor ´t Anker uit Veenendaal, weer een gezellige meezingavond in Het Bestegoed in Elst.

Liedjes van toen en nu, zeemansliederen, gewoon heerlijk zingen doe je met elkaar in Het Bestegoed, Tabaksweg 22 Elst op zaterdag 25 januari, zaal open om 19:30 uur. Aanvang om 20:00 uur. Toegang is gratis.